WorkPlace Xperience 2024

8

Welkom op onze volledig circulaire stand! Op deze pagina lees je over een aantal voorbeelden van de circulaire en bewuste keuzes die gemaakt zijn.

Rever heeft de stand circulair ontworpen en is regisseur naar 100% circulaire werkomgevingen. Dit doen we niet alleen. In het circulaire proces betrekken we de keten. Deze stand is mogelijk gemaakt door Rever, KEK B.V., Human Office, Alvero Kantoormeubelverhuur, Interface, Hydrozorg Interieurbeplanting en REFURB. interiors.

Heb je vragen of wil je het gesprek over circulariteit aangaan? Meet the team! Kom in contact met onze collega’s van de stand.

Het circulaire verhaal

REFURB. interiors

De stoelen op de stand zijn van het label REFURB. interiors. Deze producten zijn afkomstig uit de werkomgeving en hebben door ze opnieuw te stofferen een tweede leven gekregen. 

Wanden van bureaubladen

Met de stand willen we de werkomgeving nabootsen. Door wanden toe te voegen aan de stand, kun je je echt even afsluiten van de drukte op de beurs. De wanden zijn gemaakt van oude bureaubladen, die vanuit de werkomgeving opnieuw zijn ingezet.

Circulair akoestiek

Merk je de rust wanneer je in de stand staat? Dit komt door het akoestisch materiaal. Het geluid wordt gedempt door gerecycled vilt dat tussen de wanden bevestigd is. 

Binnenwanden van restmateriaal

Aan de binnenzijden zijn melamine eiken latten geplaatst. Ook hierin is circulair gewerkt. Dit is restmateriaal van geproduceerde bureaubladen. Normaal wordt dit restmateriaal gebruikt voor de constructie van meubels, nu heeft het materiaal een decoratieve functie gekregen op de stand.

Tafels van bamboe

De tafels op de stand zijn gemaakt van bamboe. Dit duurzame materiaal is in het verleden gebruikt voor maatwerkmeubels in een hotel.

De reststukken zijn nu verwerkt als tafelblad voor de lage tafel. De tafelpoten die hieraan bevestigd zijn, zijn ooit teruggekomen uit een project waar ze overbodig waren.

De hoge tafels zijn ook van dit bamboe gemaakt en zijn daarbij ook modulair en demontabel geconstrueerd.

Barmeubel en achterkast

Deze meubels zijn gemaakt van een 3-laagse vuren plaat, die is geproduceerd met minimale VOS en formaldehydewaarden onder 0.03 ppm (70% lager dan Europese norm). 

De meubels zijn modulair en demontabel gebouwd. Daarnaast voldoet het materiaal aan ecologische vereisten en is het afkomstig uit een biobased assortiment. 

De laden zijn retour gekomen uit een project en hebben op deze manier een tweede leven gekregen.

MEET THE TEAM

Ruben van der Horst
Jamie Douw

Adviseur Facilitair & Huisvesting
jamie.douw@rever.nl
06 11 80 83 45
Let’s connect!

Jaytee van Veen

Sr. Interieurarchitect & Innovatiemanager
jaytee.vanveen@rever.nl
06 50 69 76 15
Let’s connect!

Deze stand is mogelijk gemaakt door