Sluit

Werkomgeving KleurrijkWonen

Woningcorporatie KleurrijkWonen is begin januari 2016 van vier vestigingen naar één centrale huisvesting gegaan. Voor hun nieuwe pand in Tiel mochten wij het interieur ontwerpen en turnkey realiseren. Door een intensieve samenwerking met de projectleider vanuit KleurrijkWonen en inspraak van gebruikers tijdens het proces, is er een prachtig nieuwe werkomgeving gecreëerd; een open en transparante werkomgeving met een huiselijk karakter.

Ruimtelijke visie

De ruimtelijke visie achter het ontwerp gaat uit van het stimuleren van ontmoeting tussen medewerkers door verschillende ontmoetingsplekken te faciliteren, de zogenaamde koppelgebieden. Aan de hand van de ligging, de lichtinval en het uitzicht, heeft interieurarchitect Loran Kampen er voor gekozen om de locatie van de ingang naar de werkgebieden te verplaatsen naar ‘het hart’ van het gebouw. Hierdoor ontstaat een representatieve entree en konden de vleugels van het gebouw, waar de kantoorvelden zich bevinden, met elkaar gekoppeld worden. Voor de inrichting is een contrasterende organische indeling gerealiseerd. Op deze manier wordt het geometrische stramien van de bestaande kolommen doorbroken, waardoor het gebouw is veranderd in een ruime, lichte open ruimte en waardoor er perspectieven in verschillende richtingen zijn ontstaan. De gesloten ruimtes bieden plaats voor overleg in diverse vormen en maten en creëren een (akoestische) buffer tussen verschillende soorten werkzones. Om de oriëntatie te bevorderen, heeft iedere binnenruimte zijn eigen thema gekregen, die de klantgroepen van KleurrijkWonen symboliseren.

Vitaliteit en hergebruik

Vitaliteit is een belangrijk onderdeel van het ontwerp; zo is er bijvoorbeeld bewust voor gekozen om het aantal printers te reduceren om gebruikers te stimuleren meer te bewegen. Ook hergebruik is een wezenlijk onderdeel van het project; bestaande wandsystemen zijn hergebruikt, stoelen zijn opnieuw gestoffeerd en banken zijn gereinigd om opnieuw gebruikt te worden.

Typisch turnkey-project

Dit project voor KleurrijkWonen is een typisch turnkey-project: wij hebben zowel het ontwerp als de volledige realisatie verzorgd. Wij hebben gefungeerd als spil tussen de onderaannemers, verhuurder en de eindgebruiker. Tot het project behoren de E-&W- installaties, bouwkundige werkzaamheden, vloeren, wanden, schilderwerk, maatwerk, verlichting, los meubilair en het verhuismanagement. In totaal beslaat het project 2100 m² en er zijn 180 personen werkzaam.

Meer weten over dit project of wat wij voor u kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op.

Klantervaring

Werkomgeving KleurrijkWonen
/
Meer over dit project