Sluit

Werkcafé voor Pensioenfonds Horeca & Catering

Voor Pensioenfonds Horeca & Catering, het pensioenfonds voor en ván alle werknemers en werkgevers in de sectoren horeca en contractcatering, hebben we een nieuw Werkcafé mogen ontwerpen en bouwen. We hebben hun belangrijkste waarden “eenvoud & helderheid” vertaald naar een interieurconcept voor een werkcafé, een plek waar mensen samenkomen om elkaar te ontmoeten en te werken.

Diverse soorten plekken en zones

Pensioenfonds Horeca & Catering had behoefte aan een ruimte om met een groep van 30-60 personen samen te kunnen komen, maar wilde die ruimte tegelijkertijd ook voor andere functionaliteiten kunnen gebruiken. Zo ontstond het idee van een multifunctionele ruimte: niet alleen bruikbaar als kantine tijdens de lunchtijden, maar de gehele dag bruikbaar. Een plek voor informele overleggen, brainstormsessies, presentaties, verschillende manieren van formeel overleggen, samenwerken en ook voor ontspanning. Voor de ontspanning is een funzone toegevoegd met een tennistafel die ook voor een informeel overleg gebruikt kan worden, een voetbaltafel en een tv-hoek voor videospellen of informele overleggen/gesprekken.

Centraal in de ruimte is een volume geplaatst, deze biedt ruimte aan 3 overlegkamers, een standup area en zitjes voor informeel overleggen. Het volume werkt ook als een verdeler van de ruimte, rondom ontstaan er kleinere ruimtes die gebruikt worden voor presentaties bij een tribune, de funzone, een project zone, aanland zone en een café. En dat alles op 330 m2!

Om de gewenste sfeer te creëren is het hele werkcafé voorzien van veel groene beplanting, is er een mooie koffiekar geplaatst en zijn de brainstormplekken voorzien van plafondhoge magnetische krijtborden en whiteboards. Ook is er een KRNWTR tappunt geïntegreerd in het ontwerp. Op de verschillende maatwerkelementen komt een principe van verticale latten in houtlook terug, dit creëert een gevoel van rust en eenheid, wat aansluit op de waarden van Pensioenfonds Horeca & Catering. De algehele look & feel is een combinatie van een professionele uitstraling (passend bij de bestaande kantoorvloer) en huiselijke gezelligheid.

Duurzaamheidsaspecten ontwerp

Het werkcafé fungeert als ambassadeur voor verduurzaming binnen de gehele organisatie. Hier is dan ook veel rekening mee gehouden in het ontwerp. Het bestaande systeemplafond is behouden, de vloer is grotendeels behouden; enkel een gedeelte van de houtlook PVC vloer die er lag, is vervangen door grijs marmoleum. Dit marmoleum is CO2 neutraal geproduceerd en bestaat voor 97% uit natuurlijke materialen. Een groot deel van de glazen wanden en deuren zijn hergebruikt, evenals vrijwel alle (vergader-)stoelen uit de bestaande inrichting. De armaturen die nieuw toegevoegd zijn, hebben grotendeels duurzame eigenschappen en alle verlichting is voorzien van LED-lampen.

Wij hebben dit project met plezier ontworpen en turnkey gebouwd en wensen Pensioenfonds Horeca & Catering er hele fijne werkdagen!

Klantervaring

Werkcafé voor Pensioenfonds Horeca & Catering
/
Meer over dit project