Sluit

Multifunctionele ruimte PepsiCo

300 m2 | Utrecht | 2016 | Ontwerp & realisatie

Voor het hoofdkantoor van PepsiCo Nederland, gevestigd in Utrecht, hebben we een uitnodigende, multifunctionele ruimte met een speels karakter mogen ontwerpen en realiseren. PepsiCo voert in Nederland bekende sterke merken als 7UP, Doritos, Duyvis, Lay’s, Pepsi en Quaker en staat daarmee in de top 6 van voedingsmiddelenbedrijven in ons land.

Uitgangspunten voor het ontwerp

PepsiCo had de wens om de in te richten verdieping dynamisch en levendig te maken, zonder standaard werkplekken en met de mogelijkheid staand te werken en beweging te stimuleren. Interieurarchitect Chris Hiep heeft vanuit de oude situatie bepaald om de ruimte lucht en transparantie mee te geven en er één geheel van te maken. Er zijn 3 informele vergaderruimtes gecreëerd, 6 ‘belbubbels’, 2 aanlandplekken, brainstormmogelijkheden met een schoolbord en een centrale ontmoetingszone waar PepsiCo haar nieuwste producten kan etaleren.

Centrale ontmoetingszone

De centrale ontmoetingszone vormt de eyecatcher van het ontwerp. Deze ruimte vormt de verbinding tussen de twee gedeeltes van de verdieping en herbergt tevens alle faciliteiten, zoals de pantry en de displays voor producten – die een knipoog vormen naar de winkels waar de producten van PepsiCo te koop zijn. Leuk detail is dat er ook ruimte gecreëerd is om gezamenlijk te kunnen ontbijten, ontbijtproducten vormen een onderdeel van het aanbod van PepsiCo. Om de identiteit van de organisatie terug te laten komen op de verdieping, is de ontmoetingszone uitgevoerd in kleuren die corresponderen met de huisstijl van PepsiCo. Dit is tevens doorgevoerd bij de wachtruimte voor bezoekers op de begane grond, die een ‘opfrisbeurt’ heeft gekregen.

Meubilair met ‘buiten’ gevoel

Er is gekozen voor meubilair met een ‘buiten’ gevoel; de aanlandtafels zijn picknicktafels, er hangen schommels, het zitmeubilair TOOaPICNIC is toegepast en er staat een lange tafel langs het raam, waar men vanaf een hoge kruk mooi zicht naar buiten heeft. Het toegepaste meubilair roept een gevoel van vrije tijd en ontspanning op, terwijl men door de omgeving wel getriggerd wordt door waar het bij PepsiCo om draait: de producten die zij op de markt brengen.

 

Meer over Pepsico lees je op hun website.

Klantervaring

Multifunctionele ruimte PepsiCo
/
Meer over dit project