Sluit

Hoofdkantoor Kinderopvang 2Samen

1400 m2 | Den Haag | 2021 | Ontwerp & bouw

Het nieuwe hoofdkantoor voor deze kinderopvangorganisatie in de randstad is ontworpen als Clubhuis. De verdieping is ingericht om medewerkers van het hoofdkantoor én van de kinderopvangvestigingen te faciliteren om elkaar te ontmoeten en samen te werken. Daarnaast is door gedetailleerde styling de identiteit van de organisatie overal duidelijk zichtbaar en daardoor voelt iedereen zich thuis.

Kernwaarden organisatie

De kernwaarden van de organisatie  – Samen, Groei en Thuis – vormen de basis van het ontwerp. Het nieuwe hoofdkantoor biedt ruimte voor training en medewerkers die tijdelijk op het hoofdkantoor willen werken. Iedere ruimte krijgt een eigen identiteit en stelt de gezamenlijke groei en ontwikkeling van de medewerkers centraal. De kinderwereld wordt in de ruimtes vertaald naar de wereld van de volwassenen. Zo zijn er vergaderruimtes met thema’s als de Natuurtuin, de Hut, de Speeltuin en de Blokkentoren. Door styling in de vorm van lijntekeningen op de wand, bijzondere verlichting of foto’s van de medewerkers en hun kinderen, is het een huiselijke setting waar iedereen zichzelf en vooral de organisatie in herkend.

Van reuring naar rust

De lift komt midden in de etage boven. Naast de receptie is het ontmoetingsgebied en de zithoek het centrale punt van de etage. Daar omheen is een pantry met lunchplekken,  een informeel overleggebied en een trainingsruimte gerealiseerd. Verder op de etage zijn overlegruimtes en stilte werkplekken. Deze zone werkt als buffer voor de daarachter liggende werkplekken waar ook goede balans is tussen een open vloer en ook weer stilte werkplekken.

Duurzaamheid

Voor 2Samen staat duurzaamheid ook op de agenda. Om aan de doelstellingen te voldoen hebben een groot deel van het oude meubilair, bureaus en stoelen, teruggeplaatst. In de centrale ruimte waar ontvangst, ontmoeten en lunch samen gaan en in de vergaderzalen en trainingsruimte, staat refurbished meubilair van onze leverancier Human Office. Dit betekent dat er tijdens het ontwerpproces eerst is gekeken naar beschikbaarheid van het meubilair. Het meubilair is vervolgens tijdens het renoveren passend gemaakt bij het ontwerp.

Casestudy

We hebben van dit project een casestudy gemaakt waarin je onder andere meer leest over:

  • het vraagstuk van de nieuwe werkomgeving
  • de inzet van refurbished meubilair
  • de vertaling van de DNA van de organisatie naar het interieur
  • de projectaanpak en onze rol van ontwerper tot bouwer
  • de ervaring van de opdrachtgever

Download de casestudy hier.

Als je meer wilt weten over duurzame kantoorinrichting, kijk dan eens hier. Meer over Kinderopvang 2Samen vind je op hun website.

Klantervaring

Hoofdkantoor Kinderopvang 2Samen
/
Meer over dit project