Sluit

Entreegebied en restaurant Heijmans

900 m² | Ontwerp & bouw | Rosmalen | 2021

In het hoofdkantoor van Heijmans in Rosmalen hebben wij het entreegebied en restaurant op de begane grond opnieuw ingericht (ontwerp & bouw). De wens van Heijmans was om in dit gebied ontmoeten & verbinden centraal te stellen, zowel voor medewerkers als voor klanten. Daarnaast was het belangrijk om het Heijmans DNA zichtbaar en voelbaar te maken.

Een warm welkom

Het hele concept is erop gericht bezoekers een warm en welkom gevoel te geven. Hiervoor is over de hele verdieping één concept uitgerold dat op alle fronten toegankelijkheid uitstraalt. Er is veelvuldig gebruik gemaakt van organische vormen, verticale houten lamellen, samen met diverse tinten geel, passend bij het Heijmans-geel. Gecombineerd met betonlook, grijs vilt en vele groene planten geeft dit een hele fijne uitstraling en een behaaglijk gevoel. Om bezoekers gastvrij te ontvangen, zijn er twee compacte balies (“hostess hubs”) tegenover de ingang geplaatst, waarvandaan de hospitality dames gemakkelijk bezoekers welkom kunnen heten en direct naar de koffiebar kunnen verwijzen voor een heerlijk kopje barista koffie. Het ontmoetingsgebied is voorzien van coupé zitjes en gevelbanken met organische vormen en diverse manieren van zitten en biedt plaats aan 58 personen (zitposities).

Restaurant met uitgiftegebied

Het restaurant heeft naast de restauratieve functie ook het doel plek te bieden voor informeel overleg. Temidden van diverse zitjes bevindt zich het uitgiftegebied waar cateraar Albron verantwoordelijk voor is. Rondom het restaurant bevinden zich ook de voorruimte van het auditorium en de tuinkamer; een plek met een grote moswand en het gevoel buiten te zitten door de houten spanten die voorzien zijn van planten. Het restaurant biedt plaats aan 200 personen (zitposities).

Groen voor een gezondere werkomgeving

Het hoofdkantoor bevindt zich in een prachtig pand in een groene omgeving, met veel glas en dus veel zicht naar buiten. Heijmans is als bouwbedrijf buiten actief. Met dit interieurconcept wordt een stuk buiten naar binnen gehaald. Dit wordt bewerkstelligd door de vele groene planten, maar ook door inzet van het lint: dit verbindt binnen ook met buiten. Door natuurinclusief te bouwen ontstaat een gezonde, groene leefomgeving.

Storytelling

Onderdeel van het concept is tonen wie Heijmans is en wat zij doen. De drie kerneigenschappen van Heijmans komen terug in het interieur: “verbinding, open maar toch geborgen en duurzame kwaliteit”. Middels een grote videowall bij de entree worden bezoekers geïnformeerd over lopende projecten en behaalde successen. Direct bij de entree staat een enorme wals uit 1922, de eerste machine van het bedrijf. Naast de wals wordt op een groot scherm de geschiedenis van het bedrijf getoond.

Wij hebben dit project met plezier ontworpen en turnkey gebouwd en wensen Heijmans er vele fijne ontmoetingen en samenkomsten.

Klantervaring

Entreegebied en restaurant Heijmans
/
Meer over dit project