Sluit

Entreegebied AKD

Ontwerp & realisatie | Amsterdam | 2022

“Een entree creëren met AKD-waarden en met internationale allure”.

Entree AKD

AKD is een full-service advocaten-, notarissen en belastingadvieskantoor met onder andere een vestiging op de Amsterdamse Zuidas. Het kantoor positioneert zich als een internationale organisatie waar Environment, Social & Governance (ESG) een belangrijke pijler is. Om bezoekers en cliënten goed te kunnen ontvangen, is een uitnodigende entree in de vestigingen zeer gewenst. Om dit te kunnen realiseren, hebben wij een ontwerp gemaakt voor de entree op de verdieping van AKD in the Edge en hebben we tevens dit ontwerp gerealiseerd.

Concept

Professionaliteit en vertrouwen zijn belangrijke waarden binnen AKD. Ons doel was om de entree door middel van het ontwerp warmte en vertrouwen te laten uitstralen. Hiervoor hebben we voornamelijk natuurlijke materialen en warme kleuren gebruikt. Op deze manier wordt ook ingespeeld op de visie van AKD ten aanzien van Environment, Social & Governance (ESG). Op verschillende plekken zijn houten elementen en groenvoorzieningen toegevoegd.

Projecten

In de lobby is een grote wand met mos geplaatst. Hierop is het AKD-logo geplaatst, deze steekt mooi af tegen het groen van de wand. Hetzelfde element is ook in ronde vorm terug te vinden bij de ingang van het pand.

Verbinding is een andere belangrijke waarde binnen AKD. De bar zorgt voor het one-firm-gevoel. Een plek om tijdens en na het werk met collega’s samen te kunnen komen. Ook zijn er verschillende zithoekjes gecreëerd waar je, na het halen van een kop koffie in de pantry, rustig kunt plaatsnemen.

Decoraties

De aankleding van het ontwerp weerspiegelt AKD als organisatie. Vrouwe Justitia, als representatie van het recht, onthaalt de bezoekers bij het betreden van het pand. Op de ramen rondom de bar is custom-made folie geplaatst, waar ook de skyline van Amsterdam op weergegeven wordt.

In de nis tegenover de toiletten is de inbouwkast volledig gestyled. Juridische boeken staan symbool voor de professionaliteit van AKD en ook hier hebben natuurlijke elementen, zoals steen en planten, weer een plek gekregen.

Klantervaring

Entreegebied AKD
/
Meer over dit project