Recycling: van bankbekleding op Schiphol naar designertas van Omar Munie

13 april 2015

Wie wel eens bij ons in het Belevingscentrum is geweest, kan zich de Green Wall wellicht herinneren. In deze vakkenkast hebben al onze collega’s een item en een verhaal geplaatst met wat ieders visie of bijdrage aan een ‘groenere wereld’ is.

Van bankbekleding tot tas

Een mooi item dat in de kast staat, geplaatst door projectmanager Martine Haex, is een leren tas. Deze tas is gemaakt van de lederen bankbekleding van een van de lounges op Schiphol. Designer Omar Munie heeft van het leer dat vrijkwam bij het vervangen van de (goed gebruikte) banken, tassen en accessoires gemaakt. De collectie werd verkocht in een pop-up store op Schiphol Plaza en Schiphol verdubbelde de opbrengst en doneerde dit rechtstreeks aan UNICEF.

Collectorsitem met een goed gevoel

Martine: “Deze tassen zijn gemaakt van ‘oude’ leren stoffering van het wachtmeubilair in Lounge 3 op Schiphol. Deze banken hebben wij voor Schiphol vervangen en ik het dit project begeleid. De tassen en accessoires zijn ontworpen door designer Omar Munie. Echte collector items met een goed gevoel dus!”

In dit filmpje licht Omar Munie het initiatief toe:

Meer weten over Omar Munie? Ga naar zijn website.