Nice to meet you: Janny van Rossum

22 januari 2019

Nice to meet you: Janny van Rossum, een stralende, positieve en vindingrijke vrouw. “Ik denk altijd in mogelijkheden en kansen, wat kan wél met de middelen die we hebben. Noem me opportunistisch, maar ik bekijk altijd alles van de zonnige kant. Ik wil altijd het beste overal uithalen en wil zo min mogelijk compromissen sluiten.”

Van Consultant naar Partner

Janny: “In 2007 startte ik als Consultant bij Rever en werkte ik ín het proces. Sinds Paul en ik het bedrijf hebben overgenomen, werk ik áán het proces. Dat is supergaaf, een droom die uit is gekomen. In 2018 hebben we ons voornamelijk gericht op de professionalisering van het bedrijf, aan het verbeteren van onze kwaliteit. We hebben de processen onder de loep genomen en veel aandacht geschonken aan het vergroten van de kennis van onze mensen.”

Mensen zijn de kracht van de organisatie

“De mensen zijn de kracht van de organisatie, daar zijn we ons heel erg bewust van. Dus hebben we geïnvesteerd in het vergroten van kennis in de vorm van onze walk-in’s met leveranciers, kennisdeling via ons intranet, beursbezoeken en budgetten voor persoonlijke ontwikkeling. In de loop der jaren is het type project dat we doen, steeds complexer geworden. Het zijn grote projecten, langere trajecten, waarbij we met meer bouwkundige uitdagingen te maken hebben. We hebben met elkaar continu zo’n 70 projecten lopen en als je bedenkt dat we dit met 36 mensen in vaste dienst en een hechte flexibele schil, voor elkaar boksen, dan snap je wel dat ik apetrots ben op wat we bereikt hebben met Rever.”

Nieuwe focus: meer verdieping

“Onze focus ligt ook meer op verdieping. Om als organisatie je huisvesting in te zetten als strategisch instrument voor het behalen van je doelstellingen én het aantrekken en behouden van talent, dient de vertaalslag van cultuur, identiteit en werkprocessen tot achter de komma onderzocht te worden. Circulariteit komt daar bij. We denken met onze opdrachtgevers mee en zijn in staat om duurzame omgevingen te realiseren waar mensen blij van worden. Werken in een passende omgeving draagt bij aan je processen, dat is echt zo.”

Uitbreiding van het Belevingscentrum

“Intern vraagt een groeiend team ook om een aanpassing van onze eigen werkomgeving. We hebben onlangs een nieuw Materiaal Depot gebouwd, waar alle stalen en materialen van onze studio een mooie plek hebben gekregen. Een sfeervolle plek om te werken, te overleggen, of om iets te vieren. Ook de 3D-experience, waar je letterlijk in een andere wereld stapt, draagt bij aan het inlevingsvermogen van onze opdrachtgevers; je ervaart levensgroot hoe je nieuwe omgeving eruit gaat zien. Als je me vraagt wat mijn favoriete plek is, dan is dat toch echt ons depot. Dit gebied is onderdeel van ons nieuwe Meeting Depot. Een centrum voor meetings en events, waarvoor we twee nieuwe collega’s hebben aangenomen. Houd ons daarvoor in de gaten!

Ook door het toenemende aantal gasten dat dagelijks bij ons over de vloer komt, is de behoefte ontstaan om in een rustige zone te kunnen werken. Daarom pakken we binnenkort het werkgebied van onze studio aan. Styling is niet meer weg te denken in onze projecten én in onze eigen omgeving, daarom komt er een werkplaats voor stylisten. Styling maakt een project af en trekt een concept tot in de kleinste details door.”

Trots op het team

“Wat ik zo gaaf vind aan ons team, is dat collega’s er voor je staan. We delen dezelfde passie. Er heerst zo’n goede vibe. Alle collega’s hebben hart voor de zaak én voor elkaar. Dat drijft mij enorm. We hebben een scherp selectieproces en dat werpt z’n vruchten af. Er moet gewoon echt van twee kanten een klik zijn. En de meeste mensen bij ons houden ook wel van een feestje, dat hebben we eind december weer mogen ervaren toen we ons kerstfeest vierden. Fantastisch. Het maakt mij zo blij en trots dat we zo’n professioneel en leuk team hebben.”

Samen met Paul aan het roer van Rever

“Ik kom uit een ondernemersfamilie en had altijd al het idee om ondernemer te worden. Ik heb bewust voor het interieurvak gekozen, het is zo ontzettend leuk om de vraagstelling van een klant te kunnen beantwoorden door goed te luisteren en de vertaalslag te maken naar een passend interieur. Ik kan nog steeds een kick krijgen van het scoren van een afspraak of opdracht. Nu doe ik dat niet meer als consultant, maar sta ik samen met Paul aan het roer van de organisatie. We vullen elkaar heel goed aan, waarbij het zwaartepunt van Paul z’n werk ligt op de financiële kant van de organisatie en die van mij meer op de menselijke kant. We kunnen heel goed sparren samen, ook omdat we lekker direct naar elkaar kunnen zijn. Gelukkig kunnen we ook heel goed de boel de boel laten, dat hebben we wel geleerd. Ook met dank aan onze 3 jongens, die zorgen er wel voor dat we even niet met het bedrijf bezig zijn.”

Vitaliteit is essentieel

“Ik houd heel erg van mijn werk, maar kan ook goed ontspannen. Ik vind het heerlijk om lekker samen te eten, met vrienden of ons gezin. Ik kom uit Den Bosch en kom daar nog regelmatig voor een dagje of een weekendje. En natuurlijk om carnaval te vieren! Sporten doe ik omdat het goed voor me is. Ik heb aan den lijve ondervonden dat gezondheid het allerbelangrijkste is in het leven. Door een goede persoonlijke begeleiding van Goldcoast en de discipline voor sporten op te blijven brengen, blijf ik fit en kan ik doen wat ik nu doe. Daar ben ik heel erg dankbaar voor. Vitaliteit vinden we ook essentieel voor ons team. Je moet eens langs komen direct na de lunch, dan wordt er getafeltennist, gebiljart of een stukje gewandeld. Even het werk loslaten en weer door!”