Nice to meet you: Anita Roelvink

4 augustus 2017

Nice to meet you: Anita Roelvink, senior projectconsultant. Deze betrouwbare, nuchtere en goedlachse dame is heel positief ingesteld: “Bij mij is het glas altijd halfvol, totdat het tegendeel bewezen is”. Met haar positieve instelling én kritische blik daagt ze zichzelf uit om zich te ontwikkelen: “Ik kies niet snel de makkelijkste weg”.

Over haar rol als projectconsultant

“Als projectconsultant maak ik, samen met mijn team, de creatieve vertaalslag van de vraag en wens van de klant naar een passend interieurconcept. Ik vind het proces van het inventariseren van de middelen, het in kaart brengen van de behoeften, het opstellen van een tijdspad & planning en het managen van de verwachtingen, heel interessant en leuk om te doen.” Anita heeft bij diverse fabrikanten van kantoormeubilair gewerkt en kent onze branche goed. Haar praktische insteek en ervaring uit haar vorige banen kan zij goed gebruiken in de ontwerptrajecten. De brede scope bij Rever geeft haar een mooie uitdaging. “Ik vind de dynamiek in de branche heel leuk en creatief en het is tof om ontwikkelingen en innovaties in de gaten te houden en toe te kunnen passen. Daarnaast vind ik het heel boeiend om een kijkje achter de schermen te krijgen bij verschillende organisaties.”

Verwachtingen overtreffen

“Wat mij inspireert en enthousiasmeert? Het overtreffen van de verwachtingen en dat terug krijgen van de klant. Daar word ik echt heel blij van, dat is voor mij een stukje werkgeluk. Het leuke aan mijn adviserende rol vind ik dat je mensen echt kunt helpen. Organisaties hebben een huisvestingsvraagstuk en door goed te luisteren en de juiste vragen te stellen, zoek ik naar de vraag achter de vraag om de klant tevreden te kunnen maken. Uiteindelijk wordt iedereen toch blij van werken in een mooie en inspirerende omgeving? Interieur is emotie. Het werken naar een eindresultaat drijft mij enorm, dat vind ik het leuke aan dit werk.”

Voorliefde voor interieur

Anita: “De liefde voor interieur zat er bij mij al vroeg in. Als kind gooide ik elke week de inrichting van mijn slaapkamer helemaal om. Als er vrienden van mijn ouders langskwamen, wilden ze altijd even op mijn kamer kijken om te zien wat ik er nu weer van had gemaakt. Later heeft deze voorliefde voor interieur me ertoe gezet om een oud huis te kopen en dat volledig te verbouwen. Budget gedreven ben ik veel zelf gaan doen, ‘learning on the job’, zeg maar. Van deuren verhangen tot het vervangen van een toiletpot. Dan kijk ik een beetje hoe het zit en dan denk ik: ‘dat kan ik wel’. Maar er zijn ook dingen waar ik me niet aan waag hoor, zoals zwaardere verbouwingen en dingen met stroom en gas. Verbouwen is echt werk voor de specialist en valt of staat met een goede planning.”

Een lange bucketlist

Anita: “Reizen en het ontdekken van de wereld maakt mij gelukkig, een nieuwe cultuur opsnuiven inspireert me. Ik werk heel bewust 4 dagen, dat geeft me de ruimte om spontaan een lang weekend weg te gaan of zomaar een ticket te boeken om een nieuwe stad te ontdekken. Ik houd ervan het onverwachte op te zoeken en mijn gevoel te volgen. Maar naast die drang om weg te gaan, vind ik Nederland ook heel fijn en hecht ik veel waarde aan mijn sociale leven hier, de tijd met vrienden en ik kan echt niet zonder sporten. Naast deze bezigheden in Nederland, heb ik een hele lange bucketlist van plekken die ik nog heel graag wil ontdekken. De meeste landen in Azië kan ik ondertussen afvinken, maar ik wil graag nog naar de Filipijnen, maar ook Rusland lijkt me super interessant, ik wil ook nog meer van de VS zien…en zo kan ik nog wel even doorgaan!”