Kennissessie 23 nov. ’23 | Circulair inkopen en beheren van de werkomgeving

29 september 2023

Heb je de eerste stappen naar een circulaire werkomgeving al gezet en/of wil je je oriënteren op het circulair inkopen en beheren? Tijdens de kennissessie gaan we in op interessante onderwerpen en zullen verschillende experts hun kennis en ervaring delen. Onderwerpen die tijdens de kennissessie o.a. besproken zullen worden zijn de circulaire ambities van organisaties, het circulaire inkoopcontract, het maken van circulaire keuzes, en hoe de circulaire werkomgeving uiteindelijk zal worden ingevuld en worden beheerd. Onderaan de pagina lees je meer over onze experts en de invulling van het programma.

Het programma is een combinatie van informatie delen en interactieve momenten. Ook is er voldoende tijd om vragen aan de sprekers te stellen en er zal een rondetafelgesprek plaatsvinden, waarin interessante kwesties besproken zullen worden. Kom dus gerust met je vragen naar onze kennissessie, wij beantwoorden deze graag! Aan het einde van de middag kun je deelnemen aan een rondleiding door ons Clubhuis en er is een afsluitende (netwerk-)borrel in onze gezellige bruine kroeg.

We hebben veel ervaring met het inzetten van second life meubilair en circulair inkopen; met ons label REFURB. interiors hebben wij sinds januari 2020 al meer dan 10.000 meubels refurbished en ingezet in projecten.

Zien we jou op 23 november?

 • Locatie: Clubhuis Rever (Radonweg 2, Utrecht)
 • Datum: donderdag 23 november 2023
 • Tijd: 13.00 – 18.00 uur (met rondleiding en borrel)
 • Sprekers:
  • Tamara van Vastenhoven (Senior Consultant, Significant Synergy);
  • Rick Kuiper (Sales Manager, KEK);
  • Herald Vermeulen (Accountmanager/Projectconsultant, KEK);
  • Rosine van Scherpenseel (Manager Operations, Rever Interieurprojecten);
  • Charlotte Meirink (Facility Advisor Real Estate & Facility Management, Vattenfall).
 • Facilitator: Hans Topée
 • Kosten: Gratis (No-show-fee € 75,00)

Meld je aan!

Ben je enthousiast geworden? Schrijf je snel in voor onze kennissessie middels onderstaand formulier. Deelname aan deze kennissessie is gratis, maar omdat we graag zoveel mogelijk mensen een plek gunnen, hanteren wij een no-show-fee van € 75,00. Afmelden voor de sessie kan tot 48 uur vantevoren. Indien je je niet afmeldt en niet aanwezig bent, brengen wij het genoemde bedrag in rekening.

Let op; er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus wacht niet te lang met aanmelden! Juist vanwege het beperkte aantal plaatsen, doen wij na aanmelding een check of je werkzaam bent binnen de facility-/huisvestingsbranche en/of je je bezighoudt met de verduurzaming van de huisvesting van jouw organisatie.

Bij deze kennissessie worden foto en video opnames gemaakt. Wanneer je aan deze kennissessie deelneemt, geef je de organisatie toestemming om beelden (foto en video) waar je op staat te gebruiken voor marketing- en communicatiedoeleinden.

Het kan zijn dat je na inschrijving een foutmelding in beeld krijgt, dan verzoeken we je om je opnieuw te proberen in te schrijven of je inschrijving per mail te versturen naar daphne.lok@rever.nl. Indien je inschrijving goed is doorgekomen, ontvang je van ons binnen 2 werkdagen een bevestigingsmail. Excuses voor het ongemak.

  Het programma

  13.00 uur:  Binnenloop: we ontvangen je graag met een hapje en een drankje. Netwerk alvast met de andere deelnemers en vind rustig een plekje in ons Theater.

  13.30 uur:  Start programma: tijdens deze inspirerende en informatieve middag zullen verschillende experts hun kennis en ervaring delen over het circulair inkopen en beheren van de werkomgeving. Daarnaast is er voldoende mogelijkheid om vragen te stellen en zal er een interessant rondetafelgesprek plaatsvinden. Hieronder lees je meer over de experts:

  Tamara van Vastenhoven (Senior Consultant, Significant Synergy)

  Tamara van Vastenhoven is een ervaren professional werkzaam als senior consultant bij Significant Synergy. Met haar expertise adviseert zij overheden bij diverse (duurzame) organisatie- vraagstukken op het gebied van inkopen, aanbesteden en contract- en leveranciersmanagement. Haar focus ligt hierbij op het snijvlak van markt en overheid. In haar vorige functie als categoriemanager werkplekomgeving bij de Rijksoverheid, was zij verantwoordelijk voor de Rijksbrede (inkoop)visie van circulaire kantoorinrichting. Tamara zal haar ervaring delen over hoe een circulair inkoopcontract opgezet wordt vanuit de ogen van de opdrachtgever, waarmee de circulaire ambities en doelen van een organisatie bereikt kunnen worden. Daarnaast zal ze verschillende tips geven die kunnen helpen met het opstellen van een circulair inkoopcontract.

   

  Rick Kuiper (Sales Manager) en Herald Vermeulen (Accountmanager/Projectconsultant) bij KEK

  Rick Kuiper is werkzaam als Sales Manager en heeft veel kennis over afbouw met duurzame en circulaire materialen. Herald Vermeulen heeft als Accountmanager en Projectconsultant veel ervaring met duurzaam maatwerk en interieur. KEK is al meer dan 20 jaar specialist in turnkey interieur- en afbouwprojecten. Daarnaast hecht KEK veel waarde aan duurzaamheid, zowel binnen de organisatie als in projecten. Zo maakt KEK gebruik van circulaire (plaat)materialen, heeft hun pand energielabel A en liggen er maar liefst 1298 zonnepanelen op het dak. Maatschappelijk verantwoord ondernemen heeft de prioriteit en KEK is dan ook gecertificeerd op niveau 3 op de CO₂-Prestatieladder. Rick en Herald nemen je graag mee in hoe je de werkomgeving daadwerkelijk circulair en duurzaam kunt maken en zullen tijdens de presentatie ingaan op het maken van circulaire materiaalkeuzes.

   

  Rosine van Scherpenseel (Manager Operations, Rever Interieurprojecten)

  Rosine van Scherpenseel

  Rosine vervult bij Rever de rol van Manager Operations. Binnen haar functie begeleidt ze teams met de circulaire transitie. Rosine ondersteunt projectteams en leveranciers om de duurzame visie van de organisatie door te vertalen. Nadruk ligt hierbij op de instandhouding en het beheren van circulair meubilair. Ook is Rosine onderdeel van het team dat gaat over duurzame tender aanvragen, waardoor ze zicht heeft op de ontwikkelingen en trends die zich in de markt bevinden. Rosine zal vanuit haar kennis en ervaring vertellen over de ontwikkelingen die zij ziet binnen de markt, hoe je (in de toekomst) invulling kunt geven aan een circulaire werkomgeving en hoe je deze vervolgens kunt beheren.

   

  Charlotte Meirink (Facility Advisor Real Estate & Facility Management, Vattenfall)

  Charlotte Meirink is werkzaam als Facility Advisor Real Estate & Facility Management (RE&FM) bij Vattenfall waarbij zij verantwoordelijk is voor de doorontwikkeling van de faciliaire contracten. Vattenfall heeft als doel om fossielvrij leven binnen één generatie mogelijk te maken. ‘Practise what you preach’ is daarbij het uitgangspunt in Vattenfalls bedrijfsvoering. Dagdagelijks werkt Vattenfall’s RE&FM-team samen met haar partners aan het verduurzamen van de facilitaire dienstverlening. Dit doet Vattenfall bijvoorbeeld door eigen meubilair eerst te refurbishen en (indien nodig) circulair in te kopen. Charlotte vertelt meer over de ambitie van Vattenfall om circulair in te richten, hoe zij invulling aan deze ambitie geven en waar je als organisatie dan tegenaan loopt.

   

  16.15 uur:  Rondetafelgesprek

  17.00 uur:  Rondleidingen door ons Clubhuis en een gezellige (netwerk)borrel in onze Kroeg

  18.00 uur:  Einde programma

  Bereikbaarheid Clubhuis Rever

  Wij zijn gevestigd aan de Radonweg 2 op Bedrijventerrein Lage Weide in Utrecht, langs de A2 en vlakbij de A12. Je kunt bij ons voor de deur gratis parkeren en er zijn meerdere laadpalen voor elektrische auto’s. Vanaf Station Utrecht Leidsche Rijn loop je in 5 minuten naar ons toe en de bus vanaf Utrecht Centraal stopt bij ons voor de deur.

  Wij hopen je op 23 november te mogen verwelkomen in Utrecht!