Kantoormeubelbranche schaart zich achter circulaire economie (persbericht)

22 oktober 2018

Afgelopen dinsdag schaarde een groot deel van de Nederlandse kantoormeubelbranche zich achter de principes van de circulaire economie. Daarnaast werd tijdens het circulair symposium, dat georganiseerd werd door de Vereniging van Inrichtingsprofessionals (V.I.P.) , uitgesproken dat de branche de overheid ondersteunt in haar streven naar een circulair Nederland in 2050.

Meer dan 100 professionals in de kantoormeubelbranche hadden zich verzameld in Zuidpark in Amsterdam. De locatie was bij uitstek geschikt voor de organisatie van het eerste circulair symposium voor de kantoormeubelbranche zegt Peter Veer, oud directeur van onder andere kantoormeubelfabrikanten Ahrend en Gispen en tegenwoordig voorzitter van de V.I.P.: “Zuidpark is een prachtige ingerichte locatie die duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan. Het is een gebouw dat laat zien dat bewust omgaan met de wereld om ons heen kan leiden tot hele mooie en duurzame oplossingen waar je ook efficiënt en met plezier kunt werken”.

Ook Rever onderschrijft de principes van de Circulaire Economie en steunt de Nederlandse Overheid in hun streven om, uiterlijk in 2050, de huidige lineaire economie te hebben omgebouwd naar een economie die volledig gebaseerd is op circulaire principes. Onze directeur Paul Spoelder was aanwezig bij het symposium op 19 oktober 2018 en heeft het document mede ondertekend.