Interieurontwerp voor flexwerk Studio E in Werkspoorkathedraal Utrecht

17 oktober 2016

Een van onze recente projecten is er ééntje in eigen stad, op een innovatieve hotspot voor werken, leren en ontspannen: de Werkspoorkathedraal in Utrecht. In opdracht van Overvecht Vastgoed ontwerpen en realiseren we het interieur voor Studio E: een plek waar creatieve ondernemers op abonnementsbasis een flexibele werkplek kunnen huren. Naast individuele werkplekken wordt er een ruimte gecreëerd waar ondernemers elkaar kunnen ontmoeten, inspireren en samen kunnen werken.

Uitgangspunten interieurontwerp flexwerk Studio E

De karakteristieken van de industriële montagehal behouden, een flexibele indeling voor multifunctioneel gebruik en het toepassen van duurzame en/of hergebruikte materialen en producten: dat waren de belangrijkste uitgangspunten voor het interieurontwerp.

Karakter en duurzame materialen

Het karakter van het pand blijft behouden door het toepassen van ruwe materialen, zoals staal, hout in de vorm van OSB-platen en (duurzaam) meubilair met een vintage look. Ook wordt er gebruik gemaakt van een oude werkbank uit de fabriekshal, die als een centraal ontmoetingspunt wordt gepositioneerd. Een hergebruikte handenarbeid tafel gaat dienst doen als plek om te brainstormen en samen te werken. De bestaande kern met o.a. toiletten en een pantry wordt voorzien van artwork dat het ruwe karakter en de historie van het gebouw zal benadrukken.

Flexibiliteit

De indeling van Studio E krijgt een hoge mate van flexibiliteit, zodat de ruimte overdag benut kan worden als werkplek en er ’s avonds op een andere manier gebruik gemaakt kan worden van de vloer, bijvoorbeeld voor workshops, presentaties en lezingen. De flexibiliteit wordt gecreëerd door acht grote op maat gemaakte werktafels te plaatsen, die middels een lier tegen de wand omhoog geklapt kunnen worden:

Interieurontwerp-Studio E-Werkspoorkathedraal-Rever (5)

De op maat gemaakte werktafels: uitgeklapt.

Interieurontwerp-Studio E-Werkspoorkathedraal-Rever (6)

De op maat gemaakte werktafels: omhoog geklapt.

Turnkey interieurproject

Flexwerk Studio E is een volledig turnkey project: wij verzorgen zowel het ontwerp als de realisatie van het interieur. Het project bevat installatiewerkzaamheden, artwork op de kern, los meubilair, maatwerk, sfeerverlichting, gordijnen en karpetten. Eind december 2016 leveren we het project, dat 340 m² beslaat, op. Wij wensen de creatieve ondernemers alvast een inspirerende tijd in Studio E in de Werkspoorkathedraal!

Meer zien van onze projecten? Bekijk onze ReVerenties!