Inspiriment in Arnhem: nieuwbouw VGZ & cultuurcentrum Rozet

5 september 2016

Om geïnspireerd te blijven en onszelf te voeden met ideeën gaan we regelmatig met elkaar op pad om inspiratie op te doen: het Rever Inspiriment. Wie geïnspireerd is, is in staat anderen te inspireren! Afgelopen vrijdag 2 september waren wij daarom in Arnhem te vinden, voor een bezoek aan de nieuwbouw van het hoofdkantoor van VGZ en voor een rondleiding door Rozet, het middelpunt voor cultuur, kennis en educatie in Arnhem.

Nieuwbouw VGZ

Onlangs hebben we één van onze eigen projecten opgeleverd, waar we best trots op zijn: de nieuwbouw van het hoofdkantoor van VGZ in Arnhem. Omdat een deel van ons team aan dit project gewerkt heeft, maar er meerdere collega’s heel nieuwsgierig waren naar het resultaat, heeft onze collega Jaytee (interieurarchitect van het project) ons rondgeleid door de kantoorcampus van VGZ. Meer over dit project leest u hier.

Rever Inspiriment Arnhem-VGZ-Rozet (13) Rever Inspiriment Arnhem-VGZ-Rozet (14)

Cultuurcentrum Rozet

Rozet is het middelpunt voor cultuur, kennis en educatie in Arnhem. Het is een levendig knooppunt waar van alles gebeurt: lezingen, cursussen, workshops, debatten, presentaties, optredens en tentoonstellingen. Het is dan ook de thuisbasis voor de Bibliotheek, het Kunstbedrijf, de Volksuniversiteit, de kunstuitleen, café-restaurant Momento en het Erfgoedcentrum. Het prachtige gebouw is ontworpen door Neutelings Riedijk Architecten en is onlangs genomineerd voor de architectuurprijs “Beste gebouw ter wereld” en wij snappen wel waarom! Van Margriet van Leeuwen (manager cultuur, educatie en lezen) kregen wij een rondleiding met veel informatie over het ontwerptraject, de uitdagingen en lessons learned, de visie en ideeën achter het ontwerp en de detaillering. Dit bijzonder mooie gebouw is echt een aanrader om eens te bezoeken en de rondleiding is zeker van toegevoegde waarde.

Rever Inspiriment Arnhem-VGZ-Rozet (6)  Rever Inspiriment Arnhem-VGZ-Rozet (2)

Rever Inspiriment Arnhem-VGZ-Rozet (1)  Rever Inspiriment Arnhem-VGZ-Rozet (8)

 Traditie: afsluiten met een borrel

Volgens onze ’traditie’ hebben we het Inspiriment afgesloten met een borrel! Ditmaal in Momento, het café dat zich in Rozet bevindt. Onder het genot van een hapje & een drankje zijn we het weekend in gegaan. We kijken alweer uit naar ons volgende Inspiriment, dat vindt plaats in november.

Rever Inspiriment Arnhem-VGZ-Rozet (5)  Rever Inspiriment Arnhem-VGZ-Rozet (4)