Inspiriment in Amsterdam: Andaz en W Amsterdam

15 mei 2017

Om geïnspireerd te blijven en onszelf te voeden met ideeën gaan we regelmatig met elkaar op pad om inspiratie op te doen: het Rever Inspiriment. Wie geïnspireerd is, is in staat anderen te inspireren! Afgelopen vrijdag 12 mei waren wij – in lijn met ons thema van deze maand “hospitality” –  op bezoek bij het Andaz (by Hyatt) en hotel W Amsterdam, waar wij rondleidingen hebben gekregen.

Andaz Prinsengracht

Het interieur van het Andaz hotel aan de Prinsengracht is ontworpen door Marcel Wanders en brengt, naar zijn eigen woorden, kunst tot leven. Het is een vijfsterren boutique hotel, gesitueerd in een oude openbare bibliotheek. De bibliotheek is omgetoverd tot een droomwereld, waarin de bezoeker de Gouden Eeuw, het Nederlandse Delfts Blauw en de bruisende, creatieve historie van de stad Amsterdam terugvindt. Wij waren onder de indruk van het atrium met de prachtige verlichting, de hoogwaardige afwerking en totale sfeerbeleving van het hotel. Een bijzondere plek, die zeker de moeite waard is om eens een kijkje te gaan nemen.

W Amsterdam

In twee luxueus gerenoveerde panden van het voormalige Rijkskantoorgebouw voor Geld- en Telefoonbedrijf, in het Centrum van Amsterdam, bevindt zich Hotel W Amsterdam. Hier bieden zij, naar eigen woorden, de perfecte combi van Nederlandse architectuur met hypermoderne styling. En: “insider access met een passie voor trendy design, high-end fashion en de nieuwste muziek.” Het hotel is voorzien van een glazen dakopbouw, dat een panoramisch uitzicht over de stad biedt. Het restaurant van het hotel voelt aan als een chique gelegenheid uit het bouwjaar van het gebouw (1925),  met een moderne twist. Al het originele marmer en de tegelvloer zijn intact gebleven en dat geeft het restaurant een bijzondere uitstraling. De 169 ‘contemporary lifestyle-kamers’, zijn een feestje om in te logeren. Inspiratie alom!

Traditie: afsluiten met een borrel

Wie het Inspiriment een beetje kent, weet: we sluiten de middag altijd af met een borrel! Ditmaal in de W Lounge van W Amsterdam, de rooftop bar van het hotel met 360 graden uitzicht over de binnenstad van Amsterdam. Onder het genot van een lekker hapje & drankje zijn we het weekend in gegaan. We kijken alweer uit naar ons volgende Inspiriment, dat vindt plaats in september.