Het clubhuis: een bewezen concept

4 maart 2021

‘Hey wil jij onze werkomgeving een keer zien?’ Dit is geen spannende vraag. Wat moet je verwachten als je er naar binnenloopt? Een kantoortuin, kale vergaderruimtes? Maar stel je eens voor dat je terechtkomt in een ruimte die niet voelt als een kantoor, maar als een clubhuis, een plek waar je met plezier komt. Dan wordt het echt interessant.

Een bewezen concept

Het kantoor als clubhuis is een bewezen concept dat medewerkers en organisaties laat groeien. Je neemt hiermee afscheid van de stress om elke dag op tijd op je werk te zijn. Geen stress om de trein te halen of elke dag weer in de file aan te sluiten. Niet vanuit gewoonte naar kantoor gaan, maar een bewuste keuze maken en met plezier naar het clubhuis gaan. Je kunt hier out of the box denken, best practices uitwisselen en samen humor en plezier beleven. Het is een plek die zorgt voor verbinding en creativiteit.

Het concept draagt bij aan de identiteit van de organisatie, die duidelijk zichtbaar en voelbaar is. Administratie bijwerken, daar heb je je collega’s niet bij nodig, dit doe je gewoon thuis. Je komt naar het clubhuis toe om kennis uit te wisselen en samen te werken. Het is een plek die je trots maakt, omdat jíj erbij hoort.

De voordelen van werken vanuit een clubhuis

Werken vanuit een clubhuis is ook duurzaam. Door het gebruik van minder vierkante meters, minder grondstoffen en minder energie ben je duurzamer bezig. Dit vindt moeder aarde fijn. Daarbij draagt het concept ook bij aan het aantrekken en behouden van talent: het clubhuis zorgt voor een sterke binding met de organisatie, waardoor je minder medewerkers ziet vertrekken.

Werken vanuit een clubhuis vergroot het werkgeluk. Onderzoek wijst uit dat gelukkige mensen productiever en innovatiever zijn én beter presteren. In het clubhuis kom je samen en creëer je de optimale ruimte om samen te werken. Het is een plek waar je met plezier komt en die je graag laat zien aan anderen.

Een nieuwe visie op de functie van het kantoor

Het afgelopen jaar heeft ervoor gezorgd dat wij anders zijn gaan kijken naar de manier waarop we ons werk organiseren. Wil je meer lezen over het clubhuis waarbij mens, team en organisatie centraal staan? Kijk dan hier.

Wil je meer lezen over onze visie over het kantoor als clubhuis. Bekijk dan deze pagina.

Een clubhuis?

Ben je benieuwd in hoeverre jouw huidige huisvesting al elementen bevat die het tot een clubhuis maken?