Vandaag tekenen we tijdens het landelijke Cirkelstad Evenement “Het faciliteren van opschalen” samen met meer dan 40 partijen de Green Deal Cirkelstad Utrecht. Veertig partijen die staan voor steden zonder afval, zonder uitval, verenigen zich om (stadoverstijgende) ervaringen te delen en werk te maken van een gezamenlijke onderzoeksagenda.
Cirkelstad: steden zonder afval, zonder uitval
Cirkelstad is een beweging van publieke en private partijen die werk maken van steden zonder afval, zonder uitval. Op 2 oktober 2014 is de Green Deal door de ministeries van Infrastructuur en Milieu, Economische Zaken en Binnenlandse Zaken getekend om met koplopers in de praktijk projecten te realiseren, daar kennis te ontwikkelen, te delen en te borgen om op te kunnen schalen. Om zo tot een aantoonbare en door de markt gedragen versnelling te komen naar een circulaire en inclusieve (bouw-)sector en gebouwde omgeving.
Aan de vooravond van opschaling
Namens het Rijk ondertekent Mari van Dreumel vandaag de Green Deal Cirkelstad Utrecht. Jacqueline Cramer van het Utrecht Sustainability Institute en dé Cirkelstad- burgemeester, heeft voorafgaand aan de ondertekening een kort gesprek met Lot van Hooijdonk (wethouder Utrecht), Andre Henken (namens Jan Bogert vz Raad van Bestuur HU) en Marc van der Linden (lid Raad van Bestuur Eneco). Onderwerp van het gesprek: “staan we aan de vooravond van opschaling?!”
Ondertekening bij onze ‘buren’ Eneco
De ondertekening van de Green Deal Cirkelstad Utrecht vindt plaats bij onze ‘buren’ Eneco aan de Keulsekade 181, letterlijk tegenover ons Belevingscentrum aan de Radonweg in Utrecht. Met de Green Deal Cirkelstad Utrecht ondersteunen koplopers elkaar om ambities waar te maken; wij zijn trots om daar als officiële Vriend van Cirkelstad bij te mogen horen.
Zie ook ons vorige nieuwsitem over Cirkelstad.