Hoofdkantoor 2Samen


1400 m2 | Den Haag | 2021 | Ontwerp & bouw

2Samen is een kinderopvangorganisatie in de randstad. Het hoofdkantoor wordt hun nieuwe clubhuis waar zowel collega’s van de locaties als van het hoofdkantoor samenwerken. Hier is de identiteit van de organisatie duidelijk zichtbaar en voelbaar.

Wensen voor de nieuwe werkomgeving

2Samen heeft ons bij de eerste kennismaking al mooie handvatten meegegeven voor het ontwerp. De wens was om een lichte, stoere werkomgeving te creëren waarin verbinding met collega’s en de identiteit van de organisatie een belangrijke rol spelen. Het is belangrijk dat iedereen zich thuis voelt.

Vertaling kernwaarden

Interieurarchitect Magda Pietranek werkt in het ontwerp vanuit een centraal gelegen ontmoetingsplein. Hier komt iedereen binnen en dit is ook de plek waar je kunt lunchen of een informeel overleg hebben. Het is het bruisende hart van de etage. Daar omheen zijn plekken gecreëerd waar nog veel reuring is zoals bijvoorbeeld aanlandplekken, ontspanningsruimte en een trainingsruimte. Verder van de kern wordt het steeds rustiger met aan de rand stilte werkplekken.

 

De kernwaarden van de organisatie vormen een mooi aanknopingspunt voor het interieurconcept: Samen, Groei en Thuis. Deze zijn vertaald naar diverse functionaliteiten en ruimtes/ zones op de etage. Iedere ruimte/ zone krijgt een eigen identiteit en stelt de gezamenlijke groei en ontwikkeling van de medewerkers centraal. De kinderwereld wordt in deze zones of ruimtes vertaald naar de volwassen wereld. Zo zijn er vergaderruimtes met thema’s als de Natuurtuin, de Hut, de Speeltuin en de Blokkentoren. Door styling in de vorm van lijntekeningen op de wand, bijzondere verlichting of opvallend meubilair worden de vergaderruimtes inspirerende beleveniskamers.

Samenwerking stimuleren

Het centrale deel op de etage is uitnodigend en zorgt er nu al voor dat mensen graag naar kantoor komen. Door het huiselijke gevoel en de diversiteit in werk- en overlegplekken vind iedereen hier makkelijk zijn of haar weg. Het is fijn om te zien dat ook de medewerkers van de locaties hier makkelijk binnenlopen en hun plek vinden. Dit maakt het laagdrempelig om met elkaar in gesprek te gaan en samen te werken. De nieuwe locatie heeft een clubhuisfunctie gekregen zoals 2Samen dat wenste.

 

download casestudy

Meer weten over dit project?

Download casestudy

Wil je weten hoe we een Turnkey project van ontwerp naar bouw tot de oplevering begeleiden?

Lees dan over onze projectaanpak

Project 2Samen

Kinderopvangorganisatie in de randstad.