Trendrapport 2021: de toekomst van kantoor & werken

2 maart 2021

Wat kun je verwachten in ons “trendrapport 2021: de toekomst van kantoor & werken”?

2020 was een jaar dat heel normaal begon, maar in maart een enorme wending maakte. Een ontwikkeling waarvan niemand had verwacht dat het zo’n impact zou hebben op de maatschappij en de economie, maar ook op het kantoorwezen. Desondanks willen we terugkijken op een jaar dat ook veel nieuwe inzichten heeft gebracht en vooruitkijken naar 2021 waarin we nieuwe trends of versnelde ontwikkelingen verwachten rondom de toekomstvisie op kantoren en werken.

Hoe gaan kantoren gebruikt worden en door wie? Werken we volgend jaar alleen nog op kantoor en thuis, of vinden we meer mogelijkheden? Ook technologische versnellingen komen aan bod, waardoor we kantoren en werkplekken op een slimmere manier kunnen gebruiken. We verwachten dat in 2021 niet alleen de visie op kantoren verandert, maar ook aspecten die hier raakvlakken mee hebben. Denk aan mobiliteit en duurzaamheid. Mensen, teams en organisaties gaan hier bewustere keuzes in maken en medewerkers dragen meer eigen verantwoordelijkheid.

Tot slot, hoe staat het ervoor met de ‘zachte’ organisatie aspecten. Voelen medewerkers zich verbonden en betrokken bij de organisatie? En wegen de (financiële) voordelen op tegen de nadelen van het op afstand werken?

PS: wist je dat we ook al een Trendrapport 2022 hebben?

Vul hier je gegevens in om het trendrapport direct te kunnen lezen:

    We wensen je veel leesplezier!

    Meer weten?

    Kunnen wij met jou meedenken over de toekomst van jouw huisvesting? Neem dan gerust contact met ons op, één van onze projectconsultants gaat graag met je in gesprek. Wellicht vind je dit ook interessant om te lezen: het kantoor wordt een clubhuis.